Ανθρώπινο Δυναμικό

Δέσποινα Ανδριοπούλου

Το ταξίδι μου στον κόσμο του θεάτρου ξεκίνησε στα οκτώ μου όταν οι γονείς μου με έβαλαν «παράνομα» σε μία παράσταση του Εθνικού για μεγάλους (τότε έπρεπε να ήσουν δέκα για να μπεις στο Εθνικό). Στα δώδεκα διάβασα για πρώτη φορά ένα θεατρικό έργο…. Ιονέσκο! Θέατρο Παραλόγου… μάλλον δεν ήταν τυχαία επιλογή για ένα παράλογο ταξίδι. Από εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο και πάντα έψαχνα και ψάχνω τον τρόπο. Κάποια στιγμή ήρθε στη ζωή μου η Θεατρολογία κι εκεί το ταξίδι έκανε μία σημαντική στάση: θεατρικοί συγγραφείς, θεατρικά έργα, ιστορία θεάτρου, εργαστήρια σκηνοθεσίας, συγγραφής θεατρικού έργου, υποκριτικής, σκηνογραφίας και φυσικά θεατρικό παιχνίδι! Και η μουσειολογία; Μια στάση πριν… Το πλοίο είχε σταματήσει στη Μυτιλήνη: σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μουσεία, χρήση νέων τεχνολογιών, μουσειολογία, πολιτιστική διαχείριση ήταν η πρώτη μου αναμέτρηση με τον πολιτιστικό τομέα. Και πριν από αυτό; Χρειαζόμουν μία βάση, μία πρώτη στάση για να αρχίσω να γεμίζω τη βαλίτσα. Η πρώτη στάση έγινε στην οδό Πατησίων, «Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία», λεγόταν, από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι… ή μάλλον όχι είχε ξεκινήσει από πολύ πιο πριν, από εκείνη την παράσταση στο Εθνικό… και … τώρα είμαι στο σταθμό «Artfygio»!

Ειρήνη Ανδριοπούλου

Και εγώ είμαι τώρα μαζί με τη Δέσποινα στο σταθμό Artfygio για να αναπτύξουμε ένα parcours τεχνών, να συμφιλιώσουμε την καλλιτεχνική με την επιστημονική μας πλευρά, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τη δική μας και όλης της γειτονιάς. Η δική μου σχέση με το χορό ξεκίνησε όταν ήμουν 5 ετών και οι γονείς μου με έγραψαν σε τμήμα μπαλέτου στην ερασιτεχνική σχολή χορού της Ζωζώς Μαρουλιανού-Ζωγράφου. Χορογραφίες, αυτοσχεδιασμοί και παραστάσεις οι καλύτερές μου αναμνήσεις. Και στη συνέχεια παράλληλες σπουδές: Χορός στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Ραλλούς Μάνου versus Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ελεύθερα σεμινάρια χορού στο London School of Contemporary Dance και στο Jerwood Space versus μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάπτυξη στο London School of Economics. Και μετά κερδίζουν τα Οικονομικά με διδακτορικές σπουδές, τώρα ο Χορός και η Ποίηση περιμένουν να πάρουν την εκδίκησή τους…

Γιώτα Ανδρίκουλα

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στους Αγίους Αναργύρους. Οι σπουδές μου ξεκίνησαν στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου αποφοίτησα με πτυχίο «Αρμονίας», «Αντίστιξης» και «Φούγκας» με βαθμό «Άριστα». Στη συνέχεια ακολούθησαν τα μαθήματα «Σύνθεσης 20ού αιώνα» στο «Μουσικό Σύνδεσμο Αθηνών» και στην τάξη του Αυγερινού Γιάννη, παρουσιάζοντας δικά μου έργα στο Ινστιτούτο της Δανίας, απέκτησα το δίπλωμά μου με «Άριστα». Ήδη από το 1996 ανήκω στο έμψυχο δυναμικό της «Ελληνικής Συντεχνίας Κατασκευής Φλογέρας από Καλάμι», υπό την αιγίδα της οποίας παίρνω μέρος σε διεθνή και εγχώρια σεμινάρια ως εκπαιδεύτρια, ενώ η συνεργασία μου με τα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» μου χάρισε το Ά Βραβείο του Υπουργείου Παιδείας στην ετήσια παράσταση στο Θέατρο Λυκαβηττού. Ωστόσο, η ανάγκη μου για επαγγελματική βελτίωση με οδήγησε και στο χώρο της Μουσικοπαιδαγωγικής, παρακολουθώντας συστηματικά σεμινάρια Μουσικοκινητικής Αγωγής (Σύστημα Orff) και μουσικής προπαιδείας. Ακολούθησε μία σειρά συνεργασιών ως δασκάλα μουσικής στα «Ι.Ε.Κ. Αυγερινοπούλου», στην «Ιόνιο Σχολή», στη σχολή «Hill», στο Δήμο Ικαρίας, στο «Ωδείο Όπερα», στο «Ωδείο Σύγχρονης Μουσικής Εκπαίδευσης», σε σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε κέντρα ψυχικής Υγείας και στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Αγίων Αναργύρων. Καθώς η μουσική είναι μία τέχνη ανεξάντλητη κι ένα ταξίδι μοναδικό, έκανα κι εγώ μια στάση στο Artfygio για να μεταλαμπαδεύσω, σε όσους το έχουν ανάγκη, τις γνώσεις μου και την αγάπη μου για τη μουσική…

Γεωργία Λαζάρου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με κατεύθυνση στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Μ’ αυτή μου την ιδιότητα συνεργάστηκα για τέσσερα χρόνια με το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής. Παράλληλα παρακολούθησα την Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο συνεργάζομαι ως μέλος της ομάδας «Μύθος» και έχω συμμετάσχει ως αφηγήτρια στην 10η και 11η Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα, στο 2ο και 3ο Παιδικό φεστιβάλ, στο 1ο και 2ο Φεστιβάλ Μύθων και Παραμυθιών της Βοιωτίας, στο 3ο Φεστιβάλ Αφήγησης της Αθήνας, κ.ά.. Ως εικαστικός έχω αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκθέσεων «Συνωμοσία των Στοιχείων της Φύσης» για τα 10 χρόνια της Γιορτής Παραμυθιών, «BrothersGrimm”, «Ο κόσμος του Αισώπου» καθώς και των παραστάσεων «Αργοναυτική Εκστρατεία» και «Αίσωπος: Η δύναμη της θέλησης». Επόμενος στόχος μου είναι η εισαγωγή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και τώρα βρίσκομαι εδώ στο Artfygio, για να συνδυάσω, να μάθω μα και να μοιραστώ!

 Βάσω Κολοβού

   Με έφερε και εμένα ο δρόμος στο Artfygio. Ένας χώρος όπου διάφορες μορφές τέχνης συναντιούνται μεταξύ τους. Προσωπικά είμαι αριστούχος απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. σπούδασα σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Trisha Brown, Dancespace inc center, Movement research N.Y.C. Παράλληλα με το χορό παρακολούθησα μαθήματα και σεμινάρια  yogaστο Dancespaceinc. center, JivamuktiYogaN.Y.C., KudaliniYogaCenter, Yogamoves (Australia).
Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα στην hatha,vinyasa & ashtanga yoga. Η yoga είναι μια μέθοδος που με κέρδισε εξ αρχής αφού  αντιμετωπίζει ολιστικά το σώμα. Συνδυάζει ενδυνάμωση και ευλυγισία, τονώνει το ανοσοποιητικό, προσφέρει ευεξία και επιφέρει ισορροπία τόσο σε σωματικό όσο και πνευματικό επίπεδο.
Τέλος είμαι πτυχιούχος ολιστικής μάλαξης, κάτοχος Β’ βαθμού Reiki και ως χορεύτρια έχω χορέψει και παρουσιάσει δικές μου δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ειρήνη Λώλη

«Ο Χορός είναι το πάθος μου! Είναι ο τρόπος ζωής και αναπνοής μου αφού μου δίνει χαρά, ισορροπία, υγεία και αφθονία! Ταξιδεύω στον χώρο της κίνησης από 3 ετών και μέσα από το χορό μαθαίνω να ζω την δική μου αληθινή έκφραση ψυχής και επικοινωνίας. Έρχομαι σε επαφή με όλα τα συναισθήματα μου, το σώμα μου, το πνεύμα μου και νοιώθω ελεύθερη να γεύομαι το υπέροχο αίσθημα της δημιουργίας. Παρατηρώντας τον ίδιο μου τον εαυτό μέσα απ´ την κίνηση, αντιλήφθηκα τον τρόπο που διαχειρίζομαι το σώμα μου, γνωρίζοντας ολοένα και περισσότερο το λόγο που εκτελεί την κάθε κίνηση και τι σημαίνει αυτή! Ανέπτυξα αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση, άνοιξα την καρδιά μου και αποδέχτηκα πλήρως τον εαυτό μου. Είναι σπουδαίο να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του μέσα από το ίδιο του το σώμα…! Χωρίς να το θέλεις, γίνεσαι οδηγός ξεναγώντας σε,  σε όλα αυτά που επέλεξες να καλλιεργήσεις: αγάπη, συνεργασία, σεβασμό, χαρά, διασκέδαση, υπομονή, σταθερότητα, επιμονή, ομαδικότητα κ.ά. Εκεί που νοιώθεις τη μοναξιά, την μετατρέπεις ξαφνικά σε δύναμη επικοινωνίας! Και η μαγεία ξεκινά, όταν αντιληφθούμε τον τρόπο που γίνονται τα πράγματα! Το πώς τα κάνουμε και ΟΧΙ τί κάνουμε.
… και έτσι ξεκινάει το ταξίδι στο Artfygio χορεύοντας… συναρπαστική Χορευτική Γυμναστική, ανέμελο  Hip hop – RnB, παιχνιδιάρικο Fox Trot, Tango με πάθος, ρομαντικό και αέρινο Waltz, αισθησιακή Rumba, κεφάτο Mambo, sexy Samba , σκερτσόζικo Cha cha Cha, χαρούμενο Rock ‘n Roll, χαριτωμένο Merenge και ερωτική Bachata!
    Εσύ που θέλεις να ταξιδέψεις;»
    Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, NLP – TLT® and Hypnosis Practitioner και πρώην Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή & επαγγελματική μου πορεία, σπούδαζα χορό στην Σχολή Χορού της Νίκης Κονταξάκη, της Κατερίνας Τσιτούμη & Βάσως Μαρούλη. Έχοντας παρακολουθήσει μια πληθώρα μαθημάτων & σεμιναρίων Χορού, Αυτογνωσίας, Πνευματικής Ανάπτυξης και Εναλλακτικών Πρακτικών εμπνεύστηκα και δημιούργησα μια νέα μέθοδο προσέγγισης Χορού, Κίνησης & Προσωπικής Ανάπτυξης συνδυάζοντας την πολυδιάστατη προσέγγιση σώματος, ψυχής & νου μέσω της Κίνησης, του Χορού και των Εναλλακτικών Πρακτικών μεταδίδοντας την σε ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν πέρα από τον απλό χορό και την επιστήμη της ψυχολογίας, σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το σώμα και την ψυχή τους με ένα διαφορετικό τρόπο. Διαθέτω επίσης επαγγελματικά διπλώματα χορού από το  The Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD) του Λονδίνου, τα Gene Kelly ενώ συμμετέχω σε διάφορες εκδηλώσεις όπως Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες, Special Olympics, επιδείξεις μόδας, Party, ρεμπετάδικα, παραστάσεις, trailer διαφημιστικά τηλεόρασης, Γάμους κ.ά.

Βάσια Σαραντοπούλου

   «Η αγάπη μου για το χορό και για τα παιδιά με οδήγησε κι εμένα στο Artfygio… Τα πρώτα χορευτικά μου βήματα τα έκανα σε ηλικία τριών ετών στη σχολή της Ζωζώς Μαρουλιάνου και η επιθυμία μου για περαιτέρω εξέλιξη με οδήγησε στα σκαλιά της σχολής του Γιάννη Μέτση και της Ραλλους Μάνου. Ο κλασικός χορός, ο σύγχρονος χορός, η Αλική Καζούρη, ο Anton Stoinof, η Βάσια Λιωνάκη, ο Αντρέας Πέρρης, οι pointes, οι στολές, οι παραστάσεις, η εκμάθηση θεατρικού και κινηματογραφικού μακιγιάζ, οι κουίντες: χορευτικές λέξεις και αναμνήσεις εντυπωμένες! Αλλά πάνω απ’ όλα η διδασκαλία, η μετάδοση των γνώσεων και της αγάπης για το χορό στα παιδιά!»  

Δήμητρα Τουμπάνη

Η αγάπη μου για τα παιδιά και τις τέχνες με έφερε στην οικογένεια του Αrtfygio. Γεννημένη στην Αθήνα ολοκλήρωσα αρχικά τις σπουδές μου στη μουσική και συγκεκριμένα στο πιάνο και το αρμόνιο. Ακολούθησαν οι σπουδές στην μουσική τεχνολογία και ηχοληψία. Η ενασχόληση μου όμως με τα καλλιτεχνικά είχε ξεκινήσει ήδη απο την παιδική ηλικία με το χορό και το σχέδιο. Η συμμετοχή μου σε καλλιτεχνικά δρώμενα είναι ποικίλη, απο εικαστικές εκθέσεις και συναυλίες μέχρι τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Το ένα διαδέχτηκε το άλλο, μέχρι που ακολούθησα την μεγαλύτερη μου αγάπη… τα παιδιά! Οι σπουδές μου στα παιδαγωγικά ολοκληρώθηκαν και πλέον εργάζομαι ως δασκάλα προσχολικής αγωγής σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Νιώθω μεγάλη χαρά που το Artfygio μου δίνει την δυνατότητα να συνδυάσω αρμονικά τις σπουδές μου και να μεταδώσω την αγάπη μου για τις τέχνες στα παιδιά.

Angelique Zi Parl

H «Angelique Zi Parl» ( Angelique Parla) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό χορό και αποφοίτησε απο την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Παράλληλα με το χορό σπούδαζε μουσική και είναι Αριστούχος Διπλωματούχος Πιάνου.

Πέρα απο το μπαλλέτο το οποίο σπούδαζε απο μικρή ηλικία, ασχολείτο απο μικρή και με άλλα είδη χορών  όπως όλα τα urban styles, street, funky and modern jazz, musical  κάνοντας σεμινάρια με διάσημους καθηγητές των ανάλογων ειδών χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Aφού πήρε το δίπλωμά της σαν καθηγήτρια μπαλλέτου αρχισε να ασχολείται με latin & Ballroom χορούς σε επαγγελματικό επίπεδο και αυτή τη στιγμή κατέχει το δίπλωμα Αssosiate.
Aμέσως μετα το δίπλωμα της σαν καθηγήτρια χορού αρχισε να διδάσκει σε πολλές σχολές χορού ενώ παράλληλα συμμετείχε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς χορού οπου οι διακρίσεις της ήταν πάντα στις 3 πρώτες θέσεις, να διοργανώνει και να διδάσκει σε μεγάλα σεμινάρια χορού hip hop, lyrical & funkyjazz, S.J.F, με διάσημους χορευτές απο το εξωτερικό, να διδάσκει κίνηση και χορό σε σπουδαστές υποκριτικής και ηθοποιούς και τέλος να ιδρύσει ένα καινούριο ήδος χορού » S. J . F» (Sexy Jazz Fashion) το δικό της στυλ χορού το οποίο στηρίζεται στην τεχνική της jazz εμπεριέχοντας στοιχεία λάτιν και το δικό της προσωπικό στυλ. Το «S.J.F» έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο πληθυσμό στον οποίο ανταποκρίνεται γιατί είναι ένα είδος χορού που σκοπό έχει να αναδείξει τη θυληκότητα της γυναίκας μεσω της κίνησης και να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια με το σώμα της πράγμα που κάθε γυναίκα χρειάζεται

 

Νίκος Ανδρινόπουλος

   “Η κιθάρα είναι ένα μουσικό όργανο που συναντάται σχεδόν σε όλες τις μουσικές για σύνολα οργάνων και ακόμη και σε συμφωνική μουσική, κονσέρτα κ.λπ., συνδυάζοντας δυνατότητες συνοδευτικές και σολιστικές. Η εκμάθηση της κλασικής κιθάρας δίνει και δυνατότητα για παράλληλη γνώση της ηλεκτρικής, καθώς η θεωρία και μέρος της τεχνικής εφαρμόζεται και στα δύο όργανα. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η κλασική κιθάρα είναι ένα εξάχορδο όργανο που παίζεται με τα δάκτυλα για το οποίο γράφονται πολυφωνική και αντι-στικτική μουσική κατά τα πρότυπα των μεγάλων συνθετών και μας παρέχει έναν συνδυασμό δυνατοτήτων ηχοχρωμάτων, πολυφωνίας και σολιστικών περασμάτων. Το φάσμα των εκφραστικών χρωματισμών και η δυνατότητα που δίνει στην προσωπικότητα του ερμηνευτή για την επαφή με το κοινό είναι μοναδική… και αυτή τη μοναδικότητά της επιθυμώ να μεταδώσω στο Artfygio σε όσους θέλουν να γρατζουνίσουν μια κιθάρα…”

Δημήτρης Ρέγκλης

«Το Artfygio μου έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσω και να εφαρμόσω όλες τις κατασκευαστικές ιδέες που είχα για έναν χώρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος.»
Ο Δημήτρης είναι υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης του Artfygio και εξαιρετικά απαραίτητο μέλος του!

 

Συνεργάστηκαν μαζί μας

 

Ελένη Γιαννοπούλου

Ήρθα κι εγώ στο Artfygio για να μεταφέρω την αγάπη μου για τις τέχνες! Αποφοίτησα το 2000 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου και το 2001 από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Η μαθητεία μου και η άσκηση στη γιόγκα ξεκινά το 2003. Έχω εκπαιδευτεί στη HathaYogaκαι ViniasaFlowμε δασκάλους και καθηγητές την Ειρήνη Ζιάκου, Δημήτρη Παπαδάκη, Βάσω Καλαμποκά στο AtmanasanaYogaStudio και ολοκλήρωσα με επιτυχία τη διδακτική εκπαίδευση, αποκτώντας την πιστοποίηση της διδασκαλίας, της διεθνής οργάνωσης YogaAlliance. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Νέα Υόρκη (ενδεικτικά στο DanceSpaceμε την ErinDadley, στο YogaStudioτου JohnTomayoκαι άλλους). Η διδακτική μου εμπειρία ξεκινά με το τελείωμα των σπουδών μου το 2001, σε σχολές χορού, θέατρα, σχολεία και yogastudiosστην Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά. Πέραν της διδασκαλίας έχω εργαστεί ως χορεύτρια, χορογράφος και μουσικός σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Έχω συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που αναφέρονται στην επιμόρφωση των καθηγητών της μέσης εκπαίδευσης.
Στόχος μου, η συνέχεια της μαθητείας μέσα από τη διδασκαλία και το πολύμορφο ανθρώπινο δυναμικό.

Έλλη Καραχρήστου

Μπαίνω και εγώ λοιπόν δυναμικά στην παρέα του Artfygio. Ελάτε να γνωριστούμε, να χορέψουμε,να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και φυσικά να περάσουμεκαλά ….Απώτερος σκοπός του μαθήματος μου; Να αδράξουμε όσα περισσότερα οφέλη του χορού μπορούμε όπως αυτοπεποίθηση, ομαδικότητα, αυτοπειθαρχία, εξωστρέφεια και να τα μετατρέψουμε σε εφόδια ζωής….. Η πρώτη επαφή μου με το χορό έγινε στα 3 μου χρόνια στη σχολή «Σόφη Κατσούλη». Τότε ήμουν πολύ μικρή για να φανταστώ ότι 15 χρόνια μετά θα έμπαινα στην επαγγελματική σχολή της«Νίκης Κονταξάκη» και 3 χρόνια αργότερα θα αποκτούσα με άριστα το πτυχίο της καθηγήτριας από την επαγγελματική σχολή της «Άννας Πέτροβα» καθώς και όλα τα υπόλοιπα πτυχία χορού (R.A.D:AdvancedII, I.S.T.D.:  AdvancedII). Ότι θα έκανα μεταπτυχιακό στο Εδιμβούργο στην Παιδαγωγική του χορού και θα συνέχιζα με μεταπτυχιακό στο Τσέστερ πάνω στη Διατροφή των χορευτών. Πώς να φανταστώ ότι θα έκανα μαθήματα και σεμινάρια σε εξέχουσες σχολές όπως το LabanConservatoire και το ThePlace στο Λονδίνο; Πώς να φανταστώότι θα με εκπαίδευαν εξέχοντες καθηγητές όπως η αγαπημένες μου Άννα Πέτροβα και Καρολίνα Φωτοπούλου, ο Ν. Γκίκας, ο Φ. Ευαγγελινός, ο Κ. Μίχος, η Ε. Παπούλια… και η λίστα είναι ατέλειωτη….
Φαίνεται ότι για εμένα ο χορός είναι ένα ταξίδι που δεν θα τελειώσει ποτέ…

 

Βασιλική Μουστάκα

Διαβάζοντας για το Artfygio διαπίστωσα, με μεγάλη χαρά, ότι δεν είμαστε λίγοι αυτοί που βλέπουμε στην τέχνη μια επιλογή τρόπου ζωής. Μιας δημιουργικής καθημερινότητας που δεν έχει στόχο να σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους άλλους – άλλωστε όλοι είμαστε ήδη μοναδικοί – αλλά που θέλει κάθε στιγμή της μια διαδικασία χαράς και δημιουργίας. Γι’ αυτό και το να συνεργάζεσαι με παιδιά είναι υπέροχο, διότι τα παιδιά είναι και χαρά και δημιουργία!
Από παιδί αλλά και ως μεγάλο παιδί πια ασχολούμαι με πολλές μορφές της τέχνης από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία ως την κοπτική ραπτική και το χοροθέατρο. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Παν/ίου Ιωαννίνων και έχω παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/ίου Αθήνας καθώς και διάφορα άλλα επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχω εργαστεί, εκτός των άλλων, στην οργάνωση και επιμέλεια καλλιτεχνικών εκθέσεων και ως δασκάλα εικαστικών σε δημοτικά Σχολεία.

Λίνα Καραμπουρνιώτη

… και στη συνέχεια προστέθηκα και εγώ στην ομάδα του Artfygio, για να δώσω ένα κομμάτι από αυτό που αγαπώ. Το χορό φυσικά! Εμένα η σχέση μου με το μπαλέτο ξεκίνησε στα 3 μου, όταν οι γονείς μου με πήγανε σε μια σχολή χορού στην γειτονιά μου, και δεν σταμάτησε ποτέ. Εξελίχθηκε σε σπουδή (στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού: Άννα Πέτροβα) και μετά σε επάγγελμα. Και το διαπίστωσα στα 12 μου κιόλας χρόνια, όταν η δασκάλα μου, Μαριάννα Βασιλάτου, με έβαλε σε ένα εντατικό πρόγραμμα, όπου έκανα τρεις φορές την βδομάδα Μπαλέτο, Μοντέρνο, Pilates για ενδυνάμωση, Μουσική και Ιστορία Χορού. Δύσκολο για ένα παιδί… αλλά η δασκάλα μου κάτι θα έβλεπε τότε. Και κάπου στα 19 μου, και εκεί που είχα να φέρω εις πέρας δύο σχολές – καθώς είμαι απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών – μπαίνει στο δρόμο μου και η Yoga. Και όλο αυτό το ταξίδι της αναζήτησης ή καλύτερα μιας ευχάριστης περιπέτειας δεν τελειώνει ποτέ..

Κατερίνα Μανταφούνη

«Η επιθυμία μου για προσφορά και η ανάγκη μου για επικοινωνία με οδήγησαν στο Artfygio. Στο «Τεχνών το Καταφύγιο» μπόρεσα να εφαρμόσω και να εξελίξω τις διοικητικές και επικοινωνιακές μου δεξιότητες!»