Δέσποινα Ανδριοπούλου – Συντονίστρια Έργου
Η Δέσποινα Ανδριοπούλου από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια της πολιτιστικής εταιρείας «Artfygio- Τεχνών το Καταφύγιο» και αναλαμβάνει έργα ως υπεύθυνη ομάδας έργου. Έχει εποπτεύσει πάνω από 30 έργα που σχετίζονται με θέματα έρευνας και ανάπτυξης πολιτιστικών φορέων μέσω σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, με θέματα διαχείρισης μουσειακών συλλογών και δημιουργίας μουσειολογικών μελετών καθώς επίσης και με θέματα δημιουργίας ψηφιακών πολιτιστικών προϊόντων. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς και δημόσιους πολιτιστικούς φορείς. Πιο συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Πολιτισμού (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων, Τμήμα Γραμματείας Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου), σε ΜΚΟ που ασχολούνται με θέμα πολιτισμού, περιβάλλοντος και προσβασιμότητας (Ερύμανθος, e-isotis), στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης. Επίσης, έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας και από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους για την εκπόνηση ερευνητικού έργου υπό τον τίτλο : «Πολιτιστική Κληρονομιά: Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ σπουδών και επαγγέλματος –Cultural Heritage Sector: Bridging the Gap between Studies and Professions» 킹스맨 다운로드.
Έχει ολοκληρώσει τη μεταδιδακτορική και διδακτορική της έρευνα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας και έχει αποφοιτήσει από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πολιτισμικής Πληροφορικής & Επικοινωνίας» με κατεύθυνση στη Μουσειολογία. Σε προπτυχιακό επίπεδο ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο συσχετισμό των παραστατικών τεχνών με την πολιτιστική κληρονομιά, στα θεατρικά μουσεία και συλλογές και στη χρήση νέων τεχνολογιών σε πολιτισμικούς φορείς με στόχο τη διαχείριση, ανάπτυξη και αξιολόγησή τους.
Χρήστος Χριστόπουλος – Θεατροπαιδαγωγός
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στα ΤΕΙ Φωτογραφίας, υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Φιλοσοφική) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Rockstar gta5. Στο ίδιο τμήμα έχει ολοκληρώσει και τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές.
Δούλεψε σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, στον τομέα της επικοινωνίας, της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και της μη τυπικής εκπαίδευσης. Από το 2002 συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους για παρουσιάσεις βιβλίων, σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Ίκαρος, Ελληνικά Γράμματα, Λιβάνη, Διάπλαση, Κόκκινο, Μίνωας κ.α.). Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για φορείς, Δήμους και ΜΚΟ (ΙΟΑΣ, Βιωματικό Σχολείο, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, British Council, Δήμος Καλλιθέας, Δήμος Αλίμου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων κ.α.) και είναι συνεργάτης του Εθνικού θεάτρου.
Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, το Τρένο στο Ρουφ, την Ομάδα Νοσταλγία, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Θέατρο Ελληνικός Κόσμος ΙΜΕ, το Ωδείο Αθηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου κ.α. σε παραστάσεις των Δήμητρας Λαρεντζάκη, Τατιάνας Λύγαρη, Νάντιας Φώσκολου, Νίκου Καμτσή, Τώνιας Ράλλη, Βάνας Πεφάνη, Δημήτρη Μπασλάμ, CsabaAntal, Λίλας Μουτσοπούλου κ.α Jane Air download.
Ο Χρήστος Χριστόπουλος σχεδίασε και υλοποίησε τα διαδικτυακά εργαστήρια που οδήγησαν στη δημιουργία του Podcast με τίτλο Poemcast στα οποία μια ομάδα εφήβων πραγματεύεται με σύγχρονο τρόπο την ποίηση.
Ισμήνη Γάτου –Ηχητικό Μοντάζ / Επεξεργασία Ήχου
Η Ισμήνη Γάτου είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου διεξάγει έρευνα ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο πεδίο των locativemedia και της χωρικής αφήγησης. Η έρευνα πεδίου της διεξήχθη στην γειτονιά της πλατείας Αμερικής στο πλαίσιο της οποίας και παράχθηκε το ψηφιακό ηχητικό περιπατητικό έργο america.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις σπουδές των νέων μέσων, την πολιτισμική θεωρία, τις ηχητικές σπουδές και τις ανθρωπολογικές/εθνογραφικές προσεγγίσεις του χώρου και των αισθήσεων, με έμφαση στον ήχο και το περπάτημα στον αστικό χώρο. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτισμική Πληροφορική (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας,Παν/μιο Αιγαίου) ως υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη, και στην Πολιτιστική Διαχείριση (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού / Πάντειο Παν/μιο) 고사 피의 중간고사 다운로드. Κατέχει πτυχίο από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ (Παν/μίο Αθηνών).
Σε επαγγελματικό επίπεδο, έχει εργαστεί σε ερευνητικά προγράμματα καθώς και συνεργαστεί με ποικίλους πολιτιστικούς οργανισμούς και ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση-συντονισμός, Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης ArtAthina, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Θεατρική Ομάδα INKAL, Artfygio, DesFilms, ActorsofUrbanChangeκ.ά.).
Σε δημιουργικό επίπεδο, έχει συμμετάσχει με έργα της -είτε ατομικά είτε σε συλλογικά πρότζεκτ- σε ποικίλες δράσεις και καλλιτεχνικά/ερευνητικά πρότζεκτ (ViZLaboratoryofVisualCulture – Αθήνα 2019, Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας 2018, UrbanEmptiness Project,NeMeArts Centre –Κύπρος 2016, AthensDigitalArtFestival (κατηγορία webart)–Αθήνα 2015, InvisibleCities Research Project –Τμήμα ΕΜΜΕ Παν/μιο Αθηνών – Αθήνα 2015 κ.ά.).
Για το 2015 ήταν fellow στο πρόγραμμα Σtart του RobertBoschStiftung&του GoetheInstitut, στο πλαίσιο του οποίου έκανε πρακτική άσκηση στο MUSADasKulturzentrumστο Gottingen (DE), ενώ το 2016 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής επιμελητών τέχνης του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ &της WhitechapelGalleryστο Λονδίνο (UK). Από το 2017 έως το 2020 υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας Nacusso, ερευνητικό/καλλιτεχνικόproject με σκοπό τη συνδυαστική προσέγγιση τέχνης, μάθησης και έρευνας μέσω του ήχου, στο πλαίσιο της οποίας σχεδίαζε και υλοποιούσε εργαστήρια ακουστικής οικολογίας για παιδιά και ενήλικες.
Γεράσιμος Παυλογεωργάτος- Επιστημονική Επιμέλεια
O Γεράσιμος Παυλογεωργάτος υπηρετεί ως Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι διευθυντής του ΠΜΣ «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία» και του θεσμοθετημένου ερευνητικού «Εργαστηρίου Διαχείρισης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς» – (CHMLab) του ιδίου ιδρύματος Windows Anaconda. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον ενόργανο έλεγχο των περιβαλλοντικών παραμέτρων με στόχο την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών (βάσεις δεδομένων, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, ψηφιακές αναπαραστάσεις κ.λπ.) για την καταγραφή, την τεκμηρίωση, την προστασία και την προβολή της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και τoν πολιτιστικό σχεδιασμό (culturalplanning). Έχει δημοσιεύσει αρκετά (>70) άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και συνέδρια, είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και έχει συμμετάσχει με κεφάλαια σε επιστημονικούς συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών (>50) σχετικά με τη διαχείριση και προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτισμικής κληρονομιάς. Έχει επιβλέψει τέσσερις περατωμένες διδακτορικές διατριβές και σημαντικό αριθμό (>60) περατωμένων μεταπτυχιακών και προπτυχιακών διατριβών, σε θέματα σχετικά με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα.
Δέσποινα Καταπότη – Επιστημονική Επιμέλεια
Η Δέσποινα Καταπότη αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1995 자바 버전별 다운로드. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ in Archaeology & Prehistory) στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Sheffield το 1997 και τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο το 2005. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Πολιτισμικής Θεωρίας και Ψηφιακού Πολιτισμού στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο πλαίσιο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» (2014-2018) και ως επιστημονική υπεύθυνη σχεδιασμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (2017), το Μουσείο Πιερίδη-Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης (2004) και το Μουσείο Ν.Π. Γουλανδρή-Κυκλαδικής και Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης (1993-1995). Συμμετείχε ως επιστημονική συνεργάτης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «EUNAMUS: European National Museums. Identity Politics, The Uses of the Past and the European Citizen” (2010-2013), σε προγράμματα ΕΣΠΑ (2018-2019, «Πολιτιστική Κληρονομιά-Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ σπουδών και επαγγέλματος»; 2013, «Βάση Δεδομένων για τις έρευνες και τις μελέτες για τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου από την σκοπιά των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών»; 2012-2013, «Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ανάδειξης και προβολής του Κάστρου της Μυτιλήνης, των βυζαντινών και οθωμανικών μνημείων και της καθημερινής ζωής της ευρύτερης περιοχής») 아이폰 구성 유틸리티 다운로드. Πρόσφατα ολοκλήρωσε ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο ανοικτός αρχαιολογικός χώρος ως εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης σε αστικό περιβάλλον: Aκαδημία Πλάτωνος και Λόγος Φιλοπάππου», με υποτροφία από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) (2017-2018). Για το διάστημα 2020-2021, πρόκειται να υλοποιήσει δύο προγράμματα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την ηθοποιό και σκηνοθέτη Μαρία Φιλίνη: ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους και ένα σεμινάριο διακειμενικής ξενάγησης σε αστικό χώρο που απευθύνεται σε ξεναγούς και διαχειριστές πολιτιστικού περιεχομένου.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και η διδασκαλία της επικεντρώνονται στην πολιτισμική θεωρία, τη μελέτη της μνήμης καθώς και την ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης της αρχαιολογίας. Τα τελευταία χρόνια διερευνά το πεδίο της φιλοσοφίας της τεχνολογίας και ειδικότερα των ψηφιακών μέσων. Μελετά τη σχέση των ψηφιακών τεχνολογιών, των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και του ευρύτερου πεδίου της πολιτιστικής κληρονομιάς, με απώτερο στόχο την κριτική αποτίμηση της επίδρασης και συμβολής της «ψηφιακότητας» στη διαχείριση και ανάδειξη του παρελθόντος sound of laughter.
Από το 2017, είναι μέλος του διεθνούς δικτύου για την Κλασσική Αρχαιότητα με τίτλο “Postclassicisms”, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Princeton. Επίσης από το 2017, είναι Αναπληρωματικό Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Βορείου Αιγαίου, ΥΠΠΟ. Είναι Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Επιτροπής Συντονισμού του ετήσιου διεπιστημονικού forumΑρχαιολογικοί Διάλογοι, Mέλος του Δικτύου Computer Applications and Quantitative Methods in Archaeology– Greece, Ιδρυτικό μέλος της εταιρείας ΑΙΓΕΥΣ-Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας και Μέλος των εργαστηρίων Μουσειολογίας και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Πωλίνα Νικολάου – Επικοινωνία
Η Πωλίνα Νικολάου είναι Λειτουργός Ψηφιακής Στρατηγικής (Digital Strategy Officer) στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Λευκωσία, Κύπρος). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτισμική Γεωγραφία (MA Landscape and Culture) στο University of Nottingham Lee Sun-hee's song. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική της έρευνα, με θέμα «ThediasporaofCypriotantiquitiesandtheBritishMuseum, 1860-1900», το 2014 στοUniversityofExeter.
Η διδακτορική της έρευνα εξετάζει την συλλογή και έκθεση Κυπριακών αρχαιοτήτων από το Βρετανικό Μουσείο και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Για την διδακτορική της έρευνα έχει λάβει υποτροφίες από το University of Exeter και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης. Έλαβε υποτροφία για τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» στο πλαίσιο του έργου «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους για την εκπόνηση ερευνητικού έργου υπό τον τίτλο : «Πολιτιστική Κληρονομιά: Γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ σπουδών και επαγγέλματος –Cultural Heritage Sector: Bridging the Gap between Studies and Professions» Passins. Στόχος του έργου είναι να χαρτογραφήσει το πεδίο της διαχείρισης πολιτιστικού αποθέματος στην Ελλάδα και την Κύπρο, με σημείο εκκίνησης τις σπουδές που προσφέρουν οι δύο χώρες στο επιστημονικό πεδίο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ιστορία συλλογών, αρχαιολογίας και μουσείων, και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δημήτριος Ρέγκλης- Τεχνική υποστήριξη
Ο Δημήτριος Ρέγκλης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990) με μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στο πρόγραμμα «Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2008). Από το 2002 εργάζεται στην δημόσια εκπαίδευση.
Κατά τη διάρκεια της υπηρέτησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκτός από διδακτικό έργο, έχει ενεργή συμμετοχή σε πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο 2ο ΓΕΛ Καματερού κατά τα Σχολικά Έτη 2015-2016 και 2016-2017 (ομάδες μαθητών σε ηλικίες από 14 έως 17 ετών), σε συγγραφική δραστηριότητα, και διοικητική υποστήριξη. Ειδικότερα είναι ενεργό μέλος της Μαθηματικής Εταιρείας με συμμετοχή σε δημοσιεύσεις ή διορθώσεις άρθρων και το 2010-2011 συμμετείχε σε ομάδα εισηγητών στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακά Βοηθήματα» από το ΕΑΙΤΥ εποπτευόμενο από το ΥΠΔΒΜ που αφορά συγγραφή ασκήσεων και σε εισηγήσεις και βιντεοσκοπήσεις ενοτήτων Μαθηματικών (http://www.study4exams.gr/math_g/course/view.php?id=83#6, http://www.study4exams.gr/math_g/course/view.php?id=83#2)
Με άριστη γνώση λειτουργίας υπολογιστών-πληροφοριακών συστημάτων (πιστοποίηση των ΤΠΕ, 2ο Επίπεδο – μεταπτυχιακή εξειδίκευση) , προγραμματισμού (Javascript, php, HTML, C , MySQL, Βάσεις Δεδομένων) έχει ενεργή διαδικτυακή παρουσία, σε βιντεομαθήματα (Study4exams – ITYE ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), στο σχεδιασμό, υλοποίηση και υποστήριξη ιστοσελίδων (2ου ΓΕΛ Καματερού
http://2lyk-kamat.att.sch.gr, Artfygio- Τεχνών το Καταφύγιοhttp://artfygio.gr) και του έργου: «Podcastκαι ποίηση: Η ιστορία της ελληνικής ποίησης μέσα από τις φωνές των εφήβων»
Ο Δημήτρης Ρέγκλης είναι συνεργάτης του Artfygio και υπεύθυνος των τεχνικών θεμάτων που αφορούν τόσο σε hardware όσο και σε software.