Πέντε λόγοι να ξεκινήσεις Capoeira

Πέντε λόγοι για να ξεκινήσω Capoeira στο Artfygio!

 

Τί είναι η Capoeira;

H Capoeira είναι μία αφρο-βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που συνδυάζει χορό, παιχνίδι, μουσική, σωματική άσκηση και έκφραση.Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από Αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια από τους Πορτογάλους αποικιοκράτες στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου large excel. Οι σκλάβοι έφεραν ζωντανή την κουλτούρα τους και οι διάφορες εκφράσεις της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία κατά τη δημιουργία και την εξέλιξη της Capoeira.Το 2014  ανακηρύχτηκε από την  UNESCO  ως  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας σε μια προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης και της ιστορίας της.

Η εκμάθηση γίνεται βάση τεχνικών, χορογραφημένων κινήσεων, αυτοσχεδιασμού και σωματικής ενδυνάμωσης εστιάζοντας στην συνεργασία και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ των ασκούμενων Thousand Breakthrough Grenragan. H Capoeira παίζεται μέσα σε ένα ανθρώπινο κύκλο (roda) που αποτελείται από τους παίχτες (camaradas) και τους μουσικούς (Bateria). Το βασικότερο όργανο στην ορχήστρα είναι το berimbau, ένα παραδοσιακό έγχορδο κρουστό που έχει και αυτό τις ρίζες του από την Αφρική Guardoli bounce.

Όταν ξεκινάει το παιχνίδι οι δυο παίχτες δίνουν τα χέρια σε ένδειξη φιλίας και μπαίνουν στο κέντρο του κύκλου χρησιμοποιώντας διάφορες περίτεχνες ή απλές ακροβατικές κινήσεις. Σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να αναδείξει έναν νικητή. Μέσα από διάφορες κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, κλωτσιές και ακροβατικά, οι δυο παίχτες προσπαθούν να επιτύχουν ένα αρμονικό παιχνίδι επικοινωνίας Photos of The Cyworld Myspace.

Αυτό που κάνει την Capoeira να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες είναι πως δεν περιέχει έντονο το στοιχείο της επιθετικότητας και της αυστηρότητας. Είναι περισσότερο μια επικοινωνία μεταξύ των παιχτών μέσω κινήσεων.

“Η Capoeira είναι η τέχνη του να μάχεσαι χαμογελώντας”

 

Γιατί να την παρακολουθήσω;

  • Καθώς η Capoeira είναι ένας συνδυασμός μουσικής, χορού, έκφρασης, κίνησης,κάθε παιδί που ασχολείται με την Capoeira έχει την ευκαιρία να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες σε μεγάλο βαθμό Softening of dawn.
  • Ξεκινώντας από τις βάσεις, σταδιακά αναπτύσσει περισσότερο την αντίληψή του στον χώρο, την μουσικότητα και τον ρυθμό του, την αντοχή και την ευλυγισία του. Παράλληλα, του δίνεται η ευκαιρία να μάθει μια τέχνη και την ιστορία ενός ολόκληρου λαού μέσα από το παιχνίδι Nintendo Switch Fifa 18 download.
  • Καθώς ανεβαίνει το επίπεδο και οι ηλικίες, προστίθενται κι άλλες, περιπλοκότερες, κινήσεις πάντα με σεβασμό στο σώμα και γίνεται εκμάθηση των μουσικών οργάνων και περισσότερων παραδοσιακών τραγουδιών.
  • Το σπουδαιότερο όφελος από την εξάσκηση αναφέρεται στην καλλιέργεια της συμπεριφοράς του παιδιού 백종열체 다운로드. Μαθαίνει τον σεβασμό στον συμπαίκτη του και την ευγενή άμιλλα. Επικοινωνεί με το σώμα του και εκφράζεται μέσα από αυτό. Μαθαίνει επίσης να τιθασεύει την επιθετικότητά του και να προσαρμόζεται στην ομάδα jury. Αναπτύσσει την κοινωνικότητα του και διαμορφώνει τον χαρακτήρα τουcapoeira family, πολεμικές τέχνες, capoeira, χορός, δημιουργική απασχόληση, σύγχρονο, μουσική, μουσικοκινητική, ακροβατικά

    Capoeira είναι κάτι παραπάνω από γυμναστική. Είναι μια μορφή τέχνης, ένα μέσο προσωπικής βελτίωσης και κοινωνικοποίησης που ταυτόχρονα χτίζει γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού starter drive.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η Capoeira απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Κάθε πότε θα πραγματοποιείται;

Κάθε Σάββατο, 10:00-11:00 (6-11 ετών), 11:00-12:00 (3-5 ετών), 12:00-13:00 (12+ ετών)

Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορεί να σχηματιστεί και τμήμα ενηλίκων (δηλώστε συμμετοχή)

Τι να έχω μαζί μου;

Άνετα ρούχα (κολάν, φόρμες όχι πολύ μακριές, t-shirtκαι φούτερ ή ζακέτες από πάνω για το χειμώνα), κάλτσες, πιασμένα μαλλιά, όχι κοσμήματα-ρολόγια ή οτιδήποτε με το οποίο θα μπορούσα να τραυματιστώ, ένα παγούρι για νερό και καλή διάθεση Windows Server 2003 r2 iso download!

 

Πηγές:

  1. www.athenscapoeira.gr, Athens Center of Capoeira CorpoFechado
  2. Αρχική πηγή: Γιατί ξεκίνησα Capoeira και γιατί κι εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο,  Geonutrition, Τα πάντα γύρω από την διατροφή
large excel

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5Α, ΙΛΙΟΝ
Τηλέφωνο & Fax: 213-0285757
E-mail: info@artfygio.gr
FB: Artfygio

Thousand Breakthrough Grenragan Guardoli bounce Photos of The Cyworld Myspace Softening of dawn