Capoeira: Μια πολεμική τέχνη για όλη την οικογένεια

Τι είναι η Capoeiracapoeira-artfygio

Είναι μία αφρο-βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη που συνδυάζει χορό, παιχνίδι, μουσική, σωματική άσκηση και έκφραση.

Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από Αφρικανούς σκλάβους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Αφρική για να χρησιμεύσουν ως εργατικά χέρια από τους Πορτογάλους αποικιοκράτες στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου G power. Οι σκλάβοι έφεραν ζωντανή την κουλτούρα τους και οι διάφορες εκφράσεις της αποτέλεσαν βασικά στοιχεία κατά τη δημιουργία και την εξέλιξη της Capoeira.

Το 2014  ανακηρύχτηκε από την  UNESCO  ως  Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας σε μια προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης και της ιστορίας της 세상밖으로 다운로드.

 

Πώς παίζεται

Η εκμάθηση γίνεται βάση τεχνικών, χορογραφημένων κινήσεων, αυτοσχεδιασμού και σωματικής ενδυνάμωσης εστιάζοντας στην συνεργασία και την ανάπτυξη εμπιστοσύνης μεταξύ των ασκούμενων. H Capoeira παίζεται μέσα σε ένα ανθρώπινο κύκλο (roda) που αποτελείται από τους παίχτες (camaradas) και τους μουσικούς (Bateria) Python crawl file. Το βασικότερο όργανο στην ορχήστρα είναι το berimbau, ένα παραδοσιακό έγχορδο κρουστό που έχει και αυτό τις ρίζες του από την Αφρική.

 

Berimbau-artfygioΜουσικά όργανα (Berimbau)

Όταν ξεκινάει το παιχνίδι οι δυο παίχτες δίνουν τα χέρια σε ένδειξη φιλίας και μπαίνουν στο κέντρο του κύκλου χρησιμοποιώντας διάφορες περίτεχνες ή απλές ακροβατικές κινήσεις 레츠고 이브이 다운로드. Σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να αναδείξει έναν νικητή. Μέσα από διάφορες κινήσεις αποφυγής και επίθεσης, κλωτσιές και ακροβατικά, οι δυο παίχτες προσπαθούν να επιτύχουν ένα αρμονικό παιχνίδι επικοινωνίας.

Αυτό που κάνει την Capoeira να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες είναι πως δεν περιέχει έντονο το στοιχείο της επιθετικότητας και της αυστηρότητας Tear roomed by the Galactic Railway. Είναι περισσότερο μια επικοινωνία μεταξύ των παιχτών μέσω κινήσεων.

 

“Η Capoeira είναι η τέχνη του να μάχεσαι χαμογελώντας”

 

Γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου

Η ενασχόληση με την Capoeira έχει να προσφέρει πολλά οφέλη.

Αρχικά, αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους σωματότυπους. Από μικρά παιδιά μέχρι έφηβους και ενήλικες Designstone download.

Ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο προσαρμόζεται και το μάθημα.

Σε μικρές ηλικίες σκοπός είναι η επαφή με την έννοια της ομάδας, η εξοικείωση με τον ρυθμό και την μουσική και η εκμάθηση απλών και βασικών κινήσεων.

Καθώς ανεβαίνει το επίπεδο και οι ηλικίες, προστίθενται κι άλλες, περιπλοκότερες, κινήσεις πάντα με σεβασμό στο σώμα και γίνεται εκμάθηση των μουσικών οργάνων και περισσότερων παραδοσιακών τραγουδιών 별자리 다운로드.

Η Capoeira είναι ένας συνδυασμός όπως είπαμε πολλών πραγμάτων. Μουσικής, χορού, έκφρασης, κίνησης. Κάθε παιδί που ασχολείται με την Capoeira έχει την ευκαιρία να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες σε μεγάλο βαθμό 아르슬란 전기 다운로드.

Ξεκινώντας από τις βάσεις, σταδιακά αναπτύσσει περισσότερο την αντίληψή του στον χώρο, την μουσικότητα και τον ρυθμό του, την αντοχή και την ευλυγισία του. Παράλληλα, του δίνεται η ευκαιρία να μάθει μια τέχνη και την ιστορία ενός ολόκληρου λαού μέσα από το παιχνίδι lp플레이어 다운로드.

Ωστόσο, ίσως το σπουδαιότερο όφελος από την εξάσκηση αυτής της τέχνης αναφέρεται στην καλλιέργεια της συμπεριφοράς του παιδιού. Μαθαίνει τον σεβασμό στον συμπαίκτη του και την ευγενή άμιλλα. Επικοινωνεί με το σώμα του και εκφράζεται μέσα από αυτό 미래 엔 교과서 pdf 다운로드. Μαθαίνει επίσης να τιθασεύει την επιθετικότητά του και να προσαρμόζεται στην ομάδα. Αναπτύσσει την κοινωνικότητα του και διαμορφώνει τον χαρακτήρα του.

Η Capoeira λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από γυμναστική. Είναι μια μορφή τέχνης, ένα μέσο προσωπικής βελτίωσης και κοινωνικοποίησης που ταυτόχρονα χτίζει γερά θεμέλια εμπιστοσύνης και σεβασμού.

capoeira-artfygio

 

 

Πηγές:

 

  1. athenscapoeira.gr , Athens Center of Capoeira Corpo Fechado
  2. Αρχική πηγή: Γιατί ξεκίνησα Capoeira και γιατί κι εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο, Geonutrition, Τα πάντα γύρω από την διατροφή
G power

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5Α, ΙΛΙΟΝ
Τηλέφωνο & Fax: 213-0285757
E-mail: info@artfygio.gr
FB: Artfygio

세상밖으로 다운로드 Python crawl file 레츠고 이브이 다운로드 Tear roomed by the Galactic Railway