Πέντε λόγοι να ξεκινήσεις Pilates στο Artfygio

Πέντε λόγοι για να ξεκινήσω Pilates στο Artfygio

Δραστηριότητα που στοχεύει στη σωματική ενδυνάμωση βασισμένη κυρίως στη τεχνική του Pilates. Μέσα από ασκήσεις στο έδαφος, σε όρθια στάση ή στις μπάρες καθώς και με τη χρήση διαφόρων αθλητικών βοηθημάτων (μπάλα, λάστιχα, βαράκια, στεφάνια) εργαζόμαστε πάνω στις 6 βασικές αρχές του Pilates: ενδυνάμωση του κέντρου του σώματος-ευθυγράμμιση, συγκέντρωση, έλεγχος του σώματος, ακρίβεια, σωστή χρήση της αναπνοής και ροή της κίνησης. Το Pilates είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους έχουν ανάγκη ενδυνάμωσης του κέντρου του σώματός τους λόγω προβλημάτων στη μέση, την πλάτη, τον αυχένα και γενικότερα στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

 

Γιατί να το παρακολουθήσω;

  • Το Pilates παρέχει αποτελεσματική ανακούφιση από τον πόνο δυσκαμψίας και τους πόνους των αρθρώσεων και των μυών.
  • To Pilates προωθεί τη σωστή ευθυγράμμιση του σώματος, ενισχύει την ευελιξία και επιμηκύνει την σπονδυλική στήλη.
  • Γίνεται ενδυνάμωση και ταυτόχρονα χαλάρωση των μυών. Ενδυναμώνω με σωστό τρόπο χωρίς να τραυματίζομαι. Εξάλλου το Pilates ξεκίνησε ως μέθοδος αποκατάστασης τραυματισμών.
  • Ο έλεγχος της αναπνοής, ανακουφίζει από το στρες και βελτιώνει την πνευματική απόδοση.
  • Βελτιώνεται η διάθεση μέσω της χαλάρωσης και της αύξησης των θετικών ορμονών που εκκρίνονται με την άσκηση. Νιώθω καλύτερα με το σώμα μου, νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου!
    «Σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα»-JosephHubertusPilates (1883-1967)

Σε ποιούς απευθύνεται;

Η δραστηριότητα Pilates απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες.

Κάθε πότε θα πραγματοποιείται;

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 8-9.

Τι να έχω μαζί μου;

Άνετα ρούχα (κολάν, φόρμες όχι πολύ μακριές, t-shirtκαι φούτερ ή ζακέτες από πάνω για το χειμώνα), κάλτσες, πιασμένα μαλλιά, όχι κοσμήματα-ρολόγια ή οτιδήποτε με το οποίο θα μπορούσα να τραυματιστώ, το δικό μου στρωματάκι (pilates-yogamat) για λόγους υγιεινής, ένα παγούρι με νερό και καλή διάθεση!

Facebook

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5Α, ΙΛΙΟΝ
Τηλέφωνο & Fax: 213-0285757
E-mail: info@artfygio.gr
FB: Artfygio

Ώρες γραμματείας:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 18:00-21:00
και εκτάκτως Σάββατο 22 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 , Ώρες 10:30 – 13:30