Πέντε λόγοι να ξεκινήσεις Σύγχρονο Χορό στο Artfygio

CONTEMPO(Σύγχρονο – Αυτοσχεδιασμός)

Τί είναι το ConTempo;

Δραστηριότητα που βασίζεται στο σύγχρονο χορό (τεχνικές Limon, Release) σε συνδυασμό με αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις τόσο χορευτικής όσο και θεατρικής προέλευσης. Οι συμμετέχοντες δουλεύουν το σώμα τους μέσω της μεθοδολογίας του έντεχνου χορού με έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος, στην απομόνωση διαφόρων μελών, στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και στην ανάπτυξη ευελιξίας. Στις ασκήσεις που γίνονται στο πάτωμα, στο κέντρο της αίθουσας και στις μπάρες έρχονται να προστεθούν η χορογραφία και ο αυτοσχεδιασμός. Τα παιδιά χορογραφούν και χορογραφούνται σε ρυθμούς που τα ίδια επιλέγουν, μαθαίνουν να χωρίζουν και να μετρούν τη μουσική, να συνδυάζουν το λόγο με την κίνηση και να γεμίζουν τις παύσεις.

 

Γιατί να το παρακολουθήσει ένα παιδί;

  • Γιατί η ενασχόληση του παιδιού με καλλιτεχνικές δραστηριότητες από μικρή ηλικία αυξάνει την δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και τη φαντασία.
  • Γιατί το παιδί παίρνει νέα ερεθίσματα και δημιουργεί καινούρια βιώματα τα οποία βοηθούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.
  • Γιατί το παιδί μαθαίνει το σώμα του, τη σωστή στάση αυτού, τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και των αρθρώσεων, την απομόνωση των μελών.
  • Γιατί το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο, να μετράει τη μουσική, να αναπτύσσει εσωτερικό ρυθμό, να συντονίζεται να συνεργάζεται με άλλους για να παράγει ένα τελικό αποτέλεσμα π.χ. μία χορογραφία.
  • Γιατί ο χορός και η ενασχόληση με το σώμα χτίζουν αυτοπεποίθηση. Το παιδί μαθαίνει να μην φοβάται την έκθεση στο κοινό, ούτε να κινηθεί στο χώρο αυτοσχεδιαστικά ή να μιλήσει δυνατά!

Σε ποιούς απευθύνεται;

Η δραστηριότητα ConTempo απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Κάθε πότε θα πραγματοποιείται;

Κάθε Δευτέρα 7-8.

Τι να έχω μαζί μου;

Άνετα ρούχα (κολάν, φόρμες όχι πολύ μακριές, t-shirtκαι φούτερ ή ζακέτες από πάνω για το χειμώνα), κάλτσες, πιασμένα μαλλιά, όχι κοσμήματα-ρολόγια ή οτιδήποτε με το οποίο θα μπορούσα να τραυματιστώ, ένα παγούρι για νερό  και καλή διάθεση!

Facebook

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 5Α, ΙΛΙΟΝ
Τηλέφωνο & Fax: 213-0285757
E-mail: info@artfygio.gr
FB: Artfygio

Ώρες γραμματείας:

Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 18:00-21:00
και εκτάκτως Σάββατο 22 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 , Ώρες 10:30 – 13:30